Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 verplicht in huis

Voorkomen is beter dan genezen. Niemand wil dat zijn of haar huis wordt verwoest door brand. Je inboedel in rook op en je woning misschien zelfs niet meer bewoonbaar. En dan natuurlijk nog het persoonlijke gevaar bij een brand. Rookmelders kunnen je leven redden. De verplichting van rookmelders is vooralsnog op het redden van levens gericht.

 

Een rookmelder in combinatie met je inboedel- en opstalverzekering.

Op dit moment heeft het wel of niet hebben van een rookmelder invloed op je inboedelverzekering en opstalverzekering. Hoe dit er in de toekomst uit gaat zien weten kunnen we natuurlijk nog niet zeggen.
Natuurlijk is het fijn om te weten dat je goed verzekerd bent. Dat de schade aan je meubels en bezittingen wordt vergoed. Dat de schade aan je woning wordt hersteld. Maar dit heeft natuurlijk slechts betrekking op de financiële schade die je te leiden hebt na een brand. Denk aan je bezittingen met emotionele waarde. Vaak is dat onvervangbaar. Met een rookmelder kan er bij brand eerder worden ingegrepen en mogelijk je emotionele bezittingen worden gered.

 

Een rookmelder is gericht op het redden van je leven.

De verplichting die momenteel geldt op rookmelders is om levens te redden. Van jou en van je partner en eventuele kinderen. Een rookmelder alarmeert je tijdig zodat jij zelf de brand kunt blussen of jezelf en diegenen die je dierbaar zijn in veiligheid kunt brengen. En natuurlijk om zo snel mogelijk de brandweer in te kunnen schakelen om de schade tot het minimale te beperken. Goed werkende rookmelders maken je woning een veiligere plek om te wonen.

 

Ben je verzekerd via Nh1816? Bestel dan nu een rookmelder met korting

Als je verzekerd bent via Nh1816 dan heb je recht op 50% korting op een aantal brandpreventie-producten in de winkel van Nh1816. Voor meer informatie klik hier…

 

Een brandverzekering, hoe sluit ik die af?

Hoe verzeker jij je woning en spullen goed tegen brand en/of brandschade? Is er een specifieke brandverzekering of valt dit onder een andere verzekering? Lees daar meer over in deze blog…

 

Een inboedelverzekering en een opstalverzekering, wat houden ze in?

In deze blog benoemden we de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Misschien heb je er wel eens van gehoord maar weet je niet precies wat ze inhouden. Daarom hebben wij een blog gericht over deze twee verzekeringen. Lees er meer over in deze blog…