Een overlijdensrisicoverzekering, wat is het en waarom zou je deze afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering. Op het moment dat je komt te overlijden wordt het bedrag dat in de voorwaarden is bepaald uitgekeerd. In veel gevallen is dit van toepassing als je voor een bepaalde datum of bepaalde leeftijd komt te overlijden.

 

Waar op te letten bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering?

De staat van je (lichamelijke) gezondheid kan invloed hebben op de premie van je verzekering en of je überhaupt een levensverzekering kan afsluiten. Een levensverzekering heeft daarbij een maximale leeftijd waarvoor deze geldig is. In veel gevallen is dat rond de 72 jaar oud. Daarbij wordt de premie van deze verzekering hoger naarmate je ouder bent.

 

Waarom zou je een levensverzekering afsluiten?

Als je komt te overlijden en het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd dan is dat natuurlijk niet voor jezelf. Deze verzekering is vooral bedoeld om je nabestaanden geen financiële problemen krijgen als je er niet meer bent. Het geld wordt dan bijvoorbeeld uitgekeerd aan je partner of aan je kinderen. Dat kan je een gerust gevoel geven dat zij financieel goed voorzien zijn. Deze mensen zullen al genoeg door moeten maken als je komt te overlijden, het is een flinke last minder als er geen financiële last bij komt.

 

Verwart een overlijdensrisicoverzekering niet met een uitvaartverzekering.

Een overlijdensrisicoverzekering gaat echt om een stuk financieel verlichten nadat je bent overleden. Een uitvaartverzekering is enkel om de kosten van je uitvaart te dekken. Lees hier meer over de verschillen tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering…

Wil je meer weten over een uitvaartverzekering, klik dan hier…

 

Een overlijdensrisicoverzekering en een hypotheek.

In veel gevallen is een overlijdensrisicoverzekering verpand aan een hypotheek. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag aan de bank wordt uitgekeerd als je komt te overlijden. Zo heeft de bank meer zekerheid bij het verstrekken van een hypotheek.

Daarbij zorgt dit er voor dat eventuele nabestaanden ook gewoon in het huis kunnen blijven wonen nadat je bent komen te overlijden. Op die manier hebben ze dan ook geen financiële druk en in ieder geval geen omkijken naar de woonsituatie hebben.

 

Wil je meer weten over wat de mogelijkheden voor jou zijn?

Neem dan contact op, Klik hier…