Een uitvaartverzekering, waarom zou je die afsluiten?

Een lastig onderwerp. Veel mensen denken er liever niet over na. Daarom gaan wij er ook met respect mee om. Maar als verzekeringsadviseurs vinden wij het wel belangrijk dat je er over nadenkt.

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? Wat is de meerwaarde voor jou en je nabestaanden?

 

Waar dient een uitvaartverzekering voor?

Binnen een uitvaartverzekering wordt er bijvoorbeeld een bepaald bedrag verzekerd. Dit bedrag is enkel bedoeld voor een begrafenis of crematie. Nergens anders voor.
Sommige uitvaartverzekeraars keren geen geld uit maar diensten en goederen ten behoeve van de uitvaart.

Specifiek om voor degene die overlijd een waardige uitvaart te verzorgen. En voor de nabestaanden om een waardig afscheid van de overledene te verzorgen.
Een uitvaartverzekering is dus geen overlijdensrisicoverzekering.

 

De kosten van een uitvaart.

Wij adviseren om de kosten van de uitvaart niet aan de nabestaanden over te laten. De nabestaanden zullen het al moeilijk genoeg hebben met alles wat ze te regelen te hebben en het verwerken van het gemis van hun dierbare. Daarnaast is het veel gevraagd om van de nabestaanden te verwachten dat ze op hun eigen vermogen terug moeten grijpen voor een uitvaart.

De gemiddelde kosten voor een crematie kunnen oplopen naar € 7.500,-. En de gemiddelde kosten voor een begrafenis kunnen oplopen naar € 10.000,- euro. Dat zijn behoorlijke bedragen, geld wat niet iedereen heeft.

Uiteraard zijn de kosten van een uitvaart afhankelijk van persoonlijke wensen en de keuzes die nabestaanden maken.

 

Wil je respectvol advies over een uitvaartverzekering?

Neem dan contact op, Klik hier…