Monique over Tour du ALS op donderdag 13 juni 2024

Mijn naam is Monique van den Hoorn, 37 lentes jong en gelukkig getrouwd met mijn lieve Maurice. Samen met onze hond Woody wonen we in Nunspeet. Tot voor kort was ik werkzaam als hypotheek – en verzekeringsadviseur bij Zeevat Hypotheken & Verzekeringen. Ik genoot ontzettend van mijn werk en maakte weken van 60 uur, met zoveel plezier en bezieling. Ik had echt de mooiste baan die er bestaat. Toen de eerste klachten kwamen, wijdte ik dat aan de drukke tijd die we op kantoor hadden en zocht er niet veel achter. Toen ik op een gegeven moment moeizamer begon te lopen, ben ik toch maar naar de huisarts gegaan. Zij stuurde me door naar het ziekenhuis en kreeg ik onderzoek na onderzoek en voor ik het wist zat ik tegenover twee neurologen die met één simpele zin, mijn hele toekomst wegvaagden…”Je hebt de spierziekte ALS”.

 

Van doodvonnis naar vechten om ALS de wereld uit te trappen

Dit doodvonnis een plekje geven is mij (en ons) tot op heden nog niet gelukt. Ik verwacht ook niet dat dit nog gaat gebeuren…Maurice en ik waren al vrij snel vechtlustig; we wilden wat doen! Want niets doen is geen optie! We kwamen met de Stichting ALS in contact en zij vertelden wat er allemaal georganiseerd wordt om zoveel mogelijk geld op te halen. Want dat is wat er nodig is; geld! Geld voor onderzoek! Geld om ALS de wereld uit te trappen! Dus dat is wat we doen…geld ophalen, zoveel mogelijk geld ophalen!

 

Tour du ALS op donderdag 13 juni 2024

Daarom doen wij op donderdag 13 juni 2024 voor de 4e keer mee aan de Tour du ALS en beklimmen wij, met een fantastisch team, de Mont Ventoux in Frankrijk. En waarom? Er moet een oplossing komen voor de dodelijke spierziekte ALS!

 

Doorvechten, ook nu de oplossing te laat komt

Voor mij zal de oplossing te laat komen, maar dit remt me niet in mijn strijd. In tegendeel juist, mijn vechtlust houdt me op de been en opgeven zal ik nooit doen. De vorige edities van Tour du ALS heb ik nog zelf meegelopen en gefietst. We weten nog niet of ik in staat ben om de komende editie zelf mee te doen. Als het aan mij ligt, dan sta ik er! Maar ALS vernietigt mijn lichaam, beetje bij beetje, en dit valt niet te sturen…de tijd zal het leren. Bizar om te beseffen dat tijd, op 37 jarige leeftijd, je grootste vijand is. Ons leven is als een race tegen de klok, wetende dat de tijd je zal inhalen, dat ALS je zal inhalen… Maar tot die tijd, zal ik alles doen wat in mijn vermogen ligt om mijn steentje bij te dragen aan de oplossing voor ALS.

Want…Niets doen is geen optie!

Lieve groet, Monique

 

Doneer nu om de strijd tegen ALS te steunen, voor Monique en alle anderen!

Klik hier…