In het buitenland gemaakte medische kosten worden toch gedekt door je zorgverzekering? Nee!

Veel Nederlanders gaan op vakantie zonder goed op de hoogte te zijn van de geneeskundige dekking van hun zorgverzekering en reisverzekering. Hierdoor kan je voor onverwachte kosten komen te staan!

 

Maan verteld over haar dochter bij RTL Nieuws

Maan was met haar dochter op vakantie in Turkije toen haar dochter dringende medische hulp nodig had.
Bekijk het filmpje hier…

 

Wat dekt je zorgverzekering bij medische kosten in het buitenland?

Een misverstand is dat je zorgverzekering je medische kosten ten alle tijden dekt (met inachtneming van je eigen risico). Dit klopt niet!

Als je medische kosten maakt in het buitenland, dan vergoed je zorgverzekeraar enkel de kosten op basis van Nederlandse tarieven. Zijn de medische kosten in het buitenland hoger dan de kosten in Nederland? Dan os het verschil voor eigen rekening. Tenzij…

 

Een goede reisverzekering met een geneeskundige kosten dekking

Veel mensen gaan wel verzekerd op vakantie, maar is het de juiste reisverzekering? Als je aan een reisverzekering denkt, dan denk je aan verzekering tegen bijvoorbeeld diefstal van je spullen op vakantie. Je denkt niet snel na over medische kosten tijdens je vakantie in het buitenland.

Kies daarom voor een reisverzekering met een geneeskundige kosten dekking. Zo kom je zelf niet voor onverwachte torenhoge medische kosten vanuit het buitenland te staan. Met alle stress die je al zult hebben bij een medisch probleem in het buitenland, is een torenhoge rekening voor je gevoel nog een flinke trap na. Dat wil je voorkomen!

 

Wil je onafhankelijk advies over een reisverzekering met geneeskundige dekking?

Klik hier…