Zomerstormen, ben jij goed verzekerd?

Deze zomer zijn er al stormen geweest, harde wind, onweer en zelfs een mini-tornado. Hierdoor kunnen allerlei schades ontstaan, zorg dat je goed verzekerd bent.

 

Opstal- en inboedelverzekering tegen zomerstormen

Door een zomerstorm kan er natuurlijk schade aan je woning, je zonnepanelen en zelfs je inboedel ontstaan als de schade heel heftig is (denk aan een omvallende boom of zware tak die door een raam of deel van een huis valt). Of denk bijvoorbeeld aan blikseminslag waardoor brand, schade aan apparatuur enzovoort kan ontstaan. Een goede opstalverzekering en inboedelverzekering zorgen ervoor dat deze schade gedekt is.

 

Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering

Stel je voor dat de zonnepanelen van je dak worden afgerukt, door storm, en schade toebrengen aan een nabijgelegen woning of een dichtbij geparkeerde auto. Of dakpannen die naar beneden vallen. Dat kan voor flinke schade zorgen. En hoewel jij niets aan de storm kan doen, zijn het wel jouw voorwerpen die voor de schade zorgen. Hiervoor kan jij aansprakelijk worden gesteld, daarom is het goed om een kloppende aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Andersom kan het natuurlijk ook, dat jij schade hebt doordat er bij de buren iets is los gewaaid. Als de buren dan vervolgens niet mee willen komen in een oplossing dan kan je de rechtsbijstandverzekering inschakelen. Deze verzekering komt ook van pas als je zonnepanelen niet goed gemonteerd bleken te zijn en daardoor schade aanbrachten. Met een goede rechtsbijstandverzekering sta je sterker tegenover degene die de zonnepanelen heeft geplaatst.

 

Je autoverzekering en een zomerstorm

Door een zomerstorm kan er een tak of zelfs een hele boom op je auto vallen. Wie is er dan aansprakelijk? Een boom kan je natuurlijk niet aansprakelijk stellen voor schade. Met de juiste verzekering zijn ook deze schades gedekt. Zo hoef jij je niet druk te maken over je auto bij een storm, maar wees voor jezelf natuurlijk altijd voorzichtig.

 

Ook in Nederland vallen er soms doden door een zomerstorm

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar ook in Nederland komen mensen om door stormen. Met een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering komen je nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan. Je begrafenis of crematie wordt vergoed door de uitvaartverzekering en met een overlijdensrisicoverzekering blijven je nabestaanden financieel goed verzorgd achter.

 

Je vakantie kan niet doorgaan door storm

Stel je voor dat je vakantie niet door kan gaan door storm. Of er gebeurd iets op vakantie door storm. Met een goede reisverzekering ben je gedekt voor schade die je hier aan ondervind. Je kan kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ook een annuleringsverzekering kan hier een rol in spelen, afhankelijk van de dekking.

 

Wil je meer weten over de verzekeringen waar wij onafhankelijk advies over geven?

Klik hier…