Monique vertelt over Tour du ALS 2023

Allereerst hartelijk dank voor alle steun en donaties die wij als team de afgelopen twee jaar van iedereen hebben mogen ontvangen. Dit heeft ons ongelofelijk goed gedaan en dit waarderen wij ontzettend.

 

Donderdag 8 juni zullen wij, van Team Zeevat Hypotheken & Verzekeringen, voor de 3e keer meedoen aan de Tour du ALS en zullen we wederom de Mont Ventoux moeten trotseren.

De eerste twee edities heb ik dit nog lopend kunnen doen, maar dat zal dit jaar helaas niet meer gaan. Mijn gezondheid is dusdanig verslechterd, dat ik dit jaar genoodzaakt ben om op een aangepaste fiets deel te nemen aan de Tour du ALS. Mijn lieve man Maurice zal, met mij voorop, de fiets besturen en wij zullen door een fantastisch vriendenteam omhoog geduwd worden. Een loodzware beklimming met een eindbestemming zo mooi, zo prachtig……, niet in woorden uit te drukken.

 

Zodra de top van de Mont Ventoux in zicht komt, gebeurt er iets met je als mens.

Het is een soort magie, want het bravoure waarmee we de beklimming begonnen, verandert in een stilte die oorverdovend is. Toen ik de 1e keer meedeed met de Tour du ALS en patiënten op deze manier naar boven geduwd zag worden, zei ik “Dat ga ik dus nóóit doen!”. Maar dat is het nu net met deze ziekte……, ik heb niets meer te willen. In mijn koppie ben ik nog steeds dezelfde Monique, blij en heerlijk eigenwijs, maar mijn lijf daarentegen is op dit moment mijn grootste vijand. Een vijand die ik ‘te vriend’ moet houden.

 

Niets doen is geen optie!

Er moet een oplossing komen voor ALS en daar is geld voor nodig. ALS moet de wereld uit, al is dit het laatste wat ik zal doen!

 

Help je ons dit jaar weer mee?

Via deze link kun je ons steunen…

Alvast bedankt!
Lieve groet, Monique
Team Zeevat Hypotheken & Verzekeringen – Met Monique naar de Piek