Het aantal hypotheekaanvragen is weer gestegen

Toen enkele maanden geleden de rentes begonnen te stijgen zagen we ook dat de huizenprijzen stagneerden. Een dergelijke verandering in de markt zorgt er vaak voor dat we ook zien dat de hypotheekaanvragen verminderen.

 

Stijgende rentes en stagnerende huizenprijzen, een reden tot zorgen?

Huizenprijzen en de (hypotheek)rentes reageren op elkaar. Wij van Zeevat Hypotheken & Verzekeringen hebben door onze jarenlange ervaring de klappen van deze zweep leren kennen.

Deze ‘golven’ in de markt zijn dan ook niet nieuw. Wij hebben de huizenprijzen al vaak genoeg op en neer zien gaan en de rentes hoog en laag gezien.

Wat ons betreft is dat geen reden tot zorgen. Er zijn altijd mogelijkheden en de ene keer doen die mogelijkheden zich snel voor en de andere keer is er wat meer geduld voor nodig.

 

Onafhankelijk advies dat leidt tot mogelijkheden

Door onze jarenlange ervaring in deze veranderende markt weten wij ook op deze veranderingen in te spelen. We zijn onafhankelijk, blijven onszelf bijscholen en kijken naar ieders persoonlijke situatie.

Dat wij onafhankelijk zijn betekend dat wij niet van 1 enkele hypotheekverstrekker de hypotheken adviseren. Wij kennen onze branche en de hypotheekverstrekkers. Van daar uit kijken we wat het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en persoonlijk situatie.

Daarin nemen wijzelf extra stappen zodat we bezig kunnen zijn met wat wel mogelijk is en hoe we dromen waar kunnen maken.

 

Een daling in hypotheekaanvragen

Als de markt uit een periode van lage rentes naar een periode van stijgende rentes gaat zorgt dit vaak voor minder hypotheekaanvragen omdat je geen hypotheek wilt afsluiten met een hogere rente. Dit zorgt voor een stukje angst, waardoor er minder hypotheekaanvragen worden gedaan.

 

De stijging in hypotheekaanvragen

Na zo’n periode van mindere aanvragen zie je dat de huizenmarkt reageert op de lagere rentes en dat de schrik van de hogere rentes ook weer weg ebt. Men ervaart het meer als ‘marktwerking’ en gaat de hogere rentes weer als ‘normaal’ zien. Waardoor er weer vertrouwen ontstaat om een nieuwe hypotheek aan te gaan.

 

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn?

Klik hier…