De Volksbank gastheer voor het ALS Financieel Diner 2023

De Volksbank gastheer voor het ALS Financieel Diner 2023
Financiële branche zet zich opnieuw in voor Stichting ALS Nederland

Op dinsdag 31 oktober 2023 organiseren directie en vertegenwoordigers van Dazure, Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen namens Stichting ALS Nederland het ALS Financieel Diner. Dit fundraising diner is naast onder andere de Amsterdam City Swim, Tour du ALS en de ALS Sunrise Walk een van de jaarlijks terugkerende events voor ALS en is voortgekomen uit de eerder georganiseerde Swim for Tim diners (2017, 2018, 2019).

 

Geen tijd te verliezen

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1500 mensen met de ziekte. Ieder jaar komen er 500 patiënten bij en overlijden er ook 500. Er is geen kans op overleven en de levensverwachting na de diagnose is drie tot vijf jaar. Ook enkele financials zijn getroffen door deze ziekte.
Antoinette Kalkman (Nationale Waarborg): “In 2017 verloren we onze collega Tim van den Berg aan deze ziekte. Op dit moment is een van onze zakenrelaties getroffen. Hypotheekadviseur Monique van den Hoorn van Zeevat Hypotheken & Verzekeringen kreeg in 2021 de diagnose. Tim was midden 40 en Monique is pas 36. Iedereen verdient een kans op leven. Die kans komt er als er genoeg geld beschikbaar komt voor wetenschappelijk onderzoek. In Nederland en wereldwijd worden op dat vlak vorderingen gemaakt. De oplossing komt dichterbij. Er is geen tijd te verliezen.”

 

Een sterrendiner voor en door financials

In de zomer van 2022 ontstond het idee om een special event te organiseren voor de financiële branche op voorwaarde dat het een jaarlijks terugkerend karakter zou krijgen waarbij alle organisatiekosten gesponsord zijn. Op die manier komt 100% van de donaties ten gunste van Stichting ALS Nederland.
Indra Frishert (Dazure): “Het diner is voor en door financials. In de keuken staat een complete brigade van financials onder begeleiding van de beroemde chef Ramon Beuk. Zij bereiden en serveren een culinair sterrendiner aan ruim 200 gasten in de zaal. Daarnaast staat de avond garant voor bruisend entertainment waarbij verschillende artiesten acte de présence zullen geven. De eerste namen die we bekend kunnen maken zijn Natasja Froger en Loek Peters o.a. bekend als Berry uit Penoza. Vanaf nu kan men inschrijven voor een tafel of een plek in de keuken. Er zijn diverse sponsorpakketten beschikbaar.“

 

Volksbank is gastheer

Stichting ALS Nederland is verheugd dat de Volksbank de keuken en het restaurant van het hoofdkantoor in Utrecht belangeloos ter beschikking stelt.
Frank Soede, directeur BLG Wonen, onderdeel van de Volksbank: “Wij zijn trots en vereerd dat we de gastheer mogen zijn van het ALS Financieel diner. Wij geloven in eerlijke kansen voor iedereen en een ALS-patiënt heeft op dit moment nog geen enkele kans. Donaties om wetenschappelijk onderzoek te bevorderen brengt de oplossing dichterbij. Het voelt goed dat wij daar een steentje in mogen bijdragen door het pand van de Volksbank ter beschikking te stellen voor het diner en hopen daar vele financiële branchegenoten te ontmoeten op 31 oktober aanstaande.”

 

Sponsormogelijkheden

De organisatie heeft diverse sponsorpakketten samengesteld. Ieder pakket biedt uitgebreide exposure. De eerste inschrijvingen op tafels en deelname aan de keukenbrigade zijn al binnen. Informatie over de mogelijkheden staan hier: Klik hier…
Voor meer informatie of aanmelding: financieeldiner@als.nl of per telefoon: Hilone Dinnissen (Nationale Waarborg): 06-81646035 of Indra Frishert (Dazure): 06-28641792.

Download hier het sponsorpakket…