Een klus, verbouwing of verduurzaming aan je woning afgerond? Zorg dat je opstalverzekering nog klopt.

Kleinere klussen binnenshuis zullen weinig invloed hebben op de waarde van je woning. Maar grotere klussen kunnen de waarde van je woning natuurlijk vermeerderen. Dan is het goed om te kijken of je verzekering nog kloppend is of dat er iets aangepast moet worden in je verzekering. Met name je opstalverzekering speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Verduurzamen een investering en geen kostenpost

Een van de grootste verbouwingen of veranderingen die je op dit moment ziet is dat men de woning gaat verduurzamen. Geen wonder ook met stijgende energieprijzen. Zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuur-issolatie, extra isolerend glas en ga zo maar door.

Dit zijn investeringen die je op de lange termijn iets op moeten leveren. Zorg er daarom voor dat je investering geen kostenpost wordt. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn als je zonnepanelen beschadigd raken door een storm en dat dit niet (goed) meeverzekerd is. Laat daarom altijd even je opstalverzekering nakijken na een dergelijke duurzame investering.

 

Je woning wordt meer waard door een verbouwing

Een dakkapel op je zolder zorgt voor meer leefbare vierkante meters. Een aanbouw achter je huis met misschien daar bovenop nog een aanbouw op de eerste verdieping zijn ook allemaal veranderingen die de waarde van je woning goed zullen doen.

Als je een dergelijke verbouwing hebt gedaan is het ook slim om even te kijken of je opstalverzekering dan nog toereikend is.

 

Je opstalverzekering aanpassen

Na een verduurzaming of verbouwing wil je goed verzekerd blijven. Hierbij is je opstalverzekering van toepassing. Kijk goed in de algemene voorwaarden van je verzekering of de veranderingen aan je woning zijn meeverzekerd. En ook of de waarde van je woning, na de veranderingen, nog binnen de verzekerde waarde valt.

 

Advies van een verzekeringsspecialist?

Bij Zeevat Hypotheken & Verzekeringen kennen we de verzekeringswereld door en door. Onze adviseurs kijken dan ook graag met je mee of je huidige opstalverzekering nog toereikend is of dat er iets aangepast moet worden. Misschien is zelfs overstappen naar een andere verzekeraar verstandig. We denken graag met je mee. Neem nu contact op voor een adviesgesprek: Klik hier…