Is een hypotheek alleen voor je woning of is er meer mogelijk?

Als we aan een hypotheek denken en er over praten dan denken we ook direct aan een woning. En terecht want een hypotheek is altijd gekoppeld aan een woning. Maar is een hypotheek enkel bedoeld om een lening af te sluiten ten behoeve van de aankoop van je woning? Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden.

 

Is een hypotheek enkel bedoelt om een woning te kopen?

Dit zou je kunnen denken omdat een woning en een hypotheek altijd aan elkaar verbonden zijn. Echter ligt het anders. Een hypotheek is een lening waarbij je woning het onderpand is. Dat houdt in dat de bank je een lening verstrekt en de zekerheid heeft dat je woning kunnen opgeeist kan worden op het moment dat jij niet voldoet aan de aflossing van de lening. In de praktijk zien we natuurlijk dat veruit de meeste hypotheken worden afgesloten om de woning te bekostigen die ook direct als onderpand dient.

 

Hoe kan je binnen je hypotheek meer geld lenen voor andere zaken?

Als je woning gedeeltelijk of helemaal is afgelost, dan biedt dat natuurlijk andere mogelijkheden. Evenals wanneer je woning meer waard is geworden dan de afgesloten hypotheek. Je woning kan dan als onderpand dienen om meer geld te lenen. Wat jij met het geleende geld doet is je eigen keuze.

 

Met het geleende geld je woning meer waard maken!

Je zou het geleende geld natuurlijk weer in je woning kunnen stoppen. In de huidige huizenmarkt biedt dat andere mogelijkheden dan verhuizen. Als je ruimer wilt wonen, wilt moderniseren of verduurzamen dan is een verhuizing dan niet meer noodzaak. Je kan het geleende geld ook in je huidige woning stoppen om die wensen in vervulling te laten gaan. Grote kans dat je woning er ook direct meer door waard wordt. Zo gebruik je het geleende geld eigenlijk om weer slim te investeren.

 

Wat kan er dan nog meer met het geleende geld van je hypotheek?

Je bent natuurlijk niet verplicht om het geleende geld in je woning te investeren. Je kan het geleende geld ook gebruiken voor de aanschaf van een auto, een boot, een camper, het opstarten van je bedrijf of iets anders. Zolang jij maar voldoet aan gestelde voorwaarden van de hypotheekverstrekker.

 

Wil je meer weten over wat de mogelijkheden voor jou zijn?

Neem dan contact op, Klik hier…