Beste verzekeringsadviseur, ik las in de krant dat…

Onlangs kregen we een vraag van een van onze klanten. Op een nieuws-website stond dat verzekeraars door klimaatverandering de polisvoorwaarden gingen aanpassen. In dit geval zou er minder uitgekeerd worden bij schade door het weer. De klant vroeg wat wij daarvan wisten. Gelukkig konden wij onze klant geruststellen.

 

Geloof niet alles wat in de mainstream media staat en gezegd wordt

Zoals we weten is veel media er vooral op gericht om je aandacht te trekken met een opvallende (en/of onheilspellende) kop. Zo kan het maar net zijn dat er in een kop staat dat verzekeraars minder gaan uitkeren bij schades door het weer omdat er klimaatverandering plaats vind. Terwijl in de praktijk er bijvoorbeeld maar 1 verzekeraar is geweest die ‘iets in die richting’ heeft gezegd, dat er is aangegeven dat hierover gedacht wordt of dat een ‘specialist’ voorspelt dat er een bepaalde trend in de verzekeringswereld zal plaats vinden.

Geloof dus niet direct wat er wordt gezegd of wat er in een opvallende krantenkop wordt geschreven. In het bovenstaande voorbeeld hadden wij hier bijvoorbeeld niets over vernomen van de door ons geadviseerde verzekeraars.

 

Wij checken de polisvoorwaarden van de verzekeraars

Wij adviseren kwalitatieve verzekeraars. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de beste combinatie van polisvoorwaarden en verzekeringspremie.

Als wij bijvoorbeeld zien dat een verzekeraar de polisvoorwaarden dusdanig aanpast dat onze klanten hier (zware) nadelen aan zullen ervaren en de premie hier niet naar is, dan adviseren wij om de lopende verzekeringen over te zetten naar een andere verzekeraar.

De klant staat bij ons centraal, niet de verzekeraar.

 

Wil je verzekeringsadvies waarbij jij centraal staat?

Neem dan contact op, Klik hier…