Weet jij wat je rechten als consument zijn? Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker.

We horen regelmatig over situaties waarin verkopers geen rekening houden met de rechten van de koper. Afspraken worden niet nagekomen, het product wordt slecht geleverd of gegeven garantie wordt ontweken. Heel vervelend, want wat moet je dan?

 

Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker.

Met een rechtsbijstandverzekering voor consumentenzaken weet je dat je een sterke steun in de rug hebt. De juristen die bij een rechtsbijstandverzekeraar werken kunnen je alles vertellen over je rechten en plichten als consument en de rechten en plichten die de verkoper heeft.

Dan weet je direct wie er gelijk en wie er ongelijk heeft en kan je sterker voor jezelf opkomen. Maar soms is dat niet voldoende en is er een stevigere aanpak nodig.

 

Laat het aan de rechtsbijstandverzekeraar over.

Na het inwinnen van advies bij de rechtsbijstandverzekeraar weet je waar je staat. Maar dat betekent helaas nog niet altijd dat de verkoper zijn plichten nakomt. Dan kan je weer terugvallen op je rechtsbijstandverzekering.

Bemiddeling.

De jurist, die bij de rechtsbijstandverzekeraar werkt, kan bijvoorbeeld bemiddelen tussen jou als consument en de verkoper. Soms ‘schrikt’ een verkoper al als er een jurist bij komt kijken en komt deze zijn/haar verplichten wel na. Samen kan je dan tot een passende oplossing komen. Vooral als er een ‘grijs gebied’ is in de rechten, plichten en gemaakte afspraken.

Een brief laten schrijven.

Wat ook vaak gebeurt is dat de jurist contact opneemt met de verkoper om je belangen te behartigen. Er wordt dan aan de verkoper uitgelegd wat je situatie is, wat je rechten zijn en wat de plichten van de verkoper zijn. Dit kan al tot het gewenste resultaat leiden zodat jij met een gerust hart verder kunt.

Een rechtszaak starten.

Mocht het echt vastlopen, dan kan de rechtsbijstandverzekeraar een rechtszaak voor je starten. Dit is natuurlijk in het uiterste geval. En zal afhankelijk zijn van waar het geschil om gaat.

 

Een rechtsbijstandverzekering met de juiste polisvoorwaarden.

Voor het afsluiten van een goede rechtsbijstandverzekering heb je goed advies nodig. Wij bij Zeevat Hypotheken & Verzekeringen weten dat als geen ander. Wij zoeken een geschikte verzekering op basis van de polisvoorwaarden en de te betalen premie. Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering ook opgenomen in een verzekeringspakket waardoor je op het gehele pakket korting kunt krijgen.

 

Wil je een van onze adviseurs spreken over een rechtsbijstandverzekering?

Neem dan contact op, Klik hier…