Het afsluiten van een hypotheek met een starterslening of een startersregeling.

Misschien heb je er wel eens van gehoord of over gelezen: Een starterslening of startersregeling voor het afsluiten van je hypotheek. Een starterslening en startersregeling zijn twee verschillende dingen. We zullen je in deze blog uitleggen wat de verschillen zijn en hoe het in zijn werk gaat.

 

Een hypotheek met een starterslening.

Of je een starterslening kunt krijgen verschilt per gemeente. Het aanvragen van een starterslening gebeurd namelijk via de gemeente. Sommige gemeenten verstrekken wel startersleningen en andere gemeenten weer niet.

Aan het verkrijgen van een starterslening is geen eindleeftijd verbonden. Wel is de minimumleeftijd 18 jaar, maar je moet ook minimaal 18 jaar zijn om een hypotheek te kunnen krijgen.

Een starterslening gaat tot maximaal 35.000 euro om bijvoorbeeld het gat te overbruggen tussen wat je bij de bank kan lenen en wat de woning kost om te kunnen kopen.

Meer informatie over startersleningen? Bekijk de website van SVn: Klik hier…

 

Een hypotheek en een startersregeling.

De startersregeling is een initiatief vanuit de overheid. Ben je een starter op de woningmarkt of een doorstromer dan hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen bij de aankoop van een bestaande woning.

Deze regeling heeft als maximum leeftijd 35 jaar. Ben je ouder, dan kan je dus geen gebruik maken van deze regeling.

De overdrachtsbelasting bevat op dit moment 2% van de koopsom, tot de koopsom van 400.000 euro. Dat je dit niet hoeft te betalen scheelt natuurlijk heel fijn in de portemonnee en kan het kopen van een woning makkelijker maken.

 

Wil je meer weten over het afsluiten van een hypotheek met een starterslening en/of startersregeling?

Neem dan contact op, Klik hier…