Een droomhuis. Wat betekent dat voor jou?

Iedereen heeft een ander beeld bij een droomhuis. Natuurlijk zouden de meeste mensen, als er onbeperkte financiële middelen zouden zijn, een mooi groot vrijstaand huis met veel ruimte er omheen willen. Maar laten we realistisch blijven. Dat is niet voor iedereen mogelijk en niet iedereen wint de loterij. Wees realistisch in je dromen. Bij het realiseren van dromen voor onze klanten kijken wij naar je financiële middelen zoals inkomen, wat je zelf kan inbrengen en wat je kan lenen. Voordat je naar huizen gaat kijken is het daarom belangrijk om (ongeveer) te weten wat je kunt lenen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met een van onze adviseurs.

 

Een droomhuis betekent voor iedereen weer iets anders.

Over het algemeen genomen is het aanbod natuurlijk enorm. Je kan kiezen uit:

  • Appartementen
  • Rijtjeswoningen
  • Een twee onder een kap of geschakelde woning
  • Een vrijstaande woning

Voor de ene persoon is het al een droom om een gekocht appartement te hebben als je uit huis gaat of als je uit een huursituatie komt. Voor de ander is het een twee onder een kap als je eerst in een rijtjeswoning hebt gewoond.

 

Wat kunnen belangrijke zaken zijn aan je droomhuis.

Wil je veel ruimte om je huis heen omdat tuinieren bij je past of omdat je de kinderen lekker in de tuin wilt laten spelen? Dan kan het zijn dat je voor een wat minder groot huis moet kiezen met wat meer grond.

Maar als je kinderen hebt of als je graag een hobby-kamer hebt moet je natuurlijk ook rekening houden met de hoeveelheid kamers in een woning.

En dat kan er toe leiden dat je rekening wilt houden met eventuele gezinsuitbreiding. Wil je daar op voorbereid zijn of biedt het huis eventuele mogelijkheden tot uitbreiding door verbouwingen? En wil je dat allemaal wel aan gaan? Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om bepaalde zaken mee te financieren, laar je hier goed over informeren.

Verder kan je natuurlijk kijken naar de staat van een huis. Ben je een klusser en vind je het fantastisch om alles te ‘strippen’ en weer helemaal naar eigen wens op te bouwen? Of wil je bijvoorbeeld dat de badkamer, wc en keuken recentelijk gemoderniseerd zijn zodat je daar geen omkijken naar hebt?

 

Een realistisch droomhuis, houdt rekening met de maandlasten.

Bij het zoeken van je droomhuis is het natuurlijk belangrijk om realistisch te zijn. Wat kan je lenen en is je droom te realiseren binnen dat budget?

Daarnaast is het goed om te kijken naar de maandelijks kosten van de hypotheek maar ook de andere woonlasten. Heb je dan bijvoorbeeld nog voldoende ruimte om te sparen voor verbouwingen, onderhoud of andere belangrijke zaken in je leven?

 

Welke zaken zijn nog meer belangrijk voor je naast je droomhuis?

Het kan zijn dat je wel een mooi of fijn huis wilt maar dat er ook andere zaken in je leven zijn die belangrijk voor je zijn. Zaken die je niet wilt opgeven voor je woning. Het kan zijn dat je daarom je droom voor de woning iets anders moet inrichten.

Bijvoorbeeld als je gek bent op reizen/vakanties/weekendjes weg, regelmatig luxe uit eten of een auto of boot. Dat brengt ook kosten met zich mee. Wil je dat opgeven voor je droomhuis of niet? Zo niet, dan is het belangrijk om daar rekening mee te houden met de hoogte van je hypotheek. Zo kan je financieel ruimte houden voor de andere belangrijke zaken in je leven.

Neem dus zoveel mogelijk mee in het totaalplaatje van je droom.

 

Advies op maat, persoonlijk toegespitst op je droom?

Neem dan contact op, Klik hier…