Wat kan ik financieren in mijn hypotheek?

Geen ongewone vraag als je een hypotheek gaat afsluiten. Of het er nu om gaat dat je voor de eerste keer een hypotheek gaat afsluiten of dat je al eerder een hypotheek hebt afgesloten en het nu om een nieuwe gaat. De regels zijn namelijk nog al eens aangepast. Waar je voorheen veel mee kon financieren in hypotheken met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), is dat nu wel anders geworden. Daarom hoor je ook vaak dat er ook een eigen spaarpot nodig is om een hypotheek af te kunnen sluiten.

 

Wat kan ik financieren in een hypotheek met NHG?

Als je een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie, dan zijn er regels om rekening mee te houden. Met een hypotheek binnen NHG kan het volgende financieren:

  • De koopsom van de woning
  • Alle bijkomende kosten rond je woning/hypotheek
  • Eventuele verbouwingskosten

Dit kan tot 100% van de marktwaarde van de gekochte woning. Er is daarmee een duidelijk limiet in de mogelijkheden. Vooral in een tijd waar woningen snel verkocht worden en de verkoopprijzen hoog liggen kan dit er voor zorgen dat je bijvoorbeeld kosten voor het afsluiten van een hypotheek uit een eigen potje moet betalen.

 

Wat kan ik financieren in een hypotheek zonder NHG?

Bij het afsluiten van een hypotheek zonder NHG zijn de mogelijkheden uitgebreider. Echter zal het meer voorkomen dat een hypotheek met NHG moet worden afgesloten. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld je inkomen, wat weer invloed heeft op wat je kunt lenen. Maar natuurlijk ook de waarde van de woning die je gaat kopen. Maar terug naar een hypotheek afsluiten zonder NHG.
Met een hypotheek zonder NHG kan je denken aan de volgende zaken:

  • Verbouwingen
  • Een recreatiewoning of vakantiehuisje
  • Kort gezegd, alles wat je maar wilt

 

Advies over hypotheken met of zonder NHG?

Klik hier…