Verzekeren tegen inbraak? Kies voor een goede inboedelverzekering.

Inbraak, heel naar als het je overkomt. Je komt thuis en je ziet dat er iemand onrechtmatig in je huis is geweest en je spullen heeft meegenomen. Of nog vervelender je bent gewoon thuis als er wordt ingebroken. Dit kan een heel onveilig gevoel geven, helaas kunnen we je niet verzekeren tegen dat gevoel. Maar je spullen zijn wel tegen inbraak te verzekeren met een inboedelverzekering.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Het geeft natuurlijk wel een fijn gevoel als je een goede inboedelverzekering hebt. Spullen zoals een tv of laptop zijn te vervangen. Andere waardevolle zaken kunnen ook een emotionele waarde hebben, denk bijvoorbeeld aan sieraden die al lang in de familie zijn.

Je kunt dan ook voor inbraakpreventie kiezen om je huis en spullen te beveiligen. Dit draagt bij aan een veilig gevoel. Denk aan bijvoorbeeld aan deur- en raambeveiliging met bijvoorbeeld goede sloten
en bewegingssensoren of camera’s. Sommige verzekeraars geven korting op het moment dat je beveiligingssystemen laat installeren in je woning.

Maar er zijn natuurlijk ook kleinere zaken die een inbreker tegen houden om voor je woning te kiezen. Bijvoorbeeld een hond, brandend licht alsof er iemand thuis is (tijdschakelaars op de lampen), een gedekte tafel, een radio die aan staat.

 

Het verzekeren van je inboedel tegen inbraak

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de voorwaarden van je inboedelverzekering als het gaat om inbraak. Inboedelverzekeraars passen vaak uitsluitingen en beperkingen toe als het gaat om inbraken. De eerste regel bij schade door inbraak indienen is natuurlijk dat het onrechtmatig is ontvreemd.

Vaak geldt er een beperkte dekking op audiovisuele apparatuur en computers. Bijvoorbeeld tot een maximaal bedrag. Dit is ook vaak van toepassing voor sieraden.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je aangifte doet van de inbraak, een verzekeraar stelt je verplicht dat je een bewijs van aangifte van inbraak kunt voorleggen.

 

Wil je meer weten over een een goede inboedelverzekering in het geval van inbraak?

Neem dan contact op: Klik hier…