Het aankoopbedrag van je auto terugkrijgen bij diefstal, total-loss door ongeluk of brand. Kan dat?

Je hebt een prachtige auto. Misschien gloednieuw of een occasion in goede staat. Die wil je goed verzekeren. Met een W.A. verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt aan andere voertuigen/weggebruikers. Hierbij is nog niet je eigen auto meeverzekerd. Daarvoor moet je voor een beperkt casco of volledig casco verzekering op je auto afsluiten. Dan ben je verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, weerschade zoals een storm of hagel en diefstal.

 

Vergoeding van de dagwaarde

Als je een beperkt of volledig casco verzekering op je auto hebt afgesloten dan ben je dus al best uitgebreid verzekerd. Hierbij betaal je natuurlijk ook meer premie dan bij enkel een W.A. verzekering.

Als je auto gestolen wordt of total loss is, terwijl je een beperkt casco of volledig casco verzekering hebt, dan wordt de dagwaarde van je auto vergoed. Vaak is dat wat minder dan de daadwerkelijke aanschafwaarde van de auto. Tenzij je een hele goede onderhandelaar bent natuurlijk.

Maar ben je bijvoorbeeld een jaar of 2 verder dan is de dagwaarde van je auto toch weer wat gezakt. En dat kan tegenvallen als je dat vergelijkt met de aanschafwaarde. Is daar geen oplossing voor? Jazeker!

 

De aankoopwaarderegeling

De aankoopwaarderegeling is een aanvullend onderdeel die je toe kan voegen aan je casco autoverzekering. De naam zegt het natuurlijk al dit is een regeling waarmee de aankoopwaarde van je auto wordt meegenomen in de verzekering.

Je bent er dan 3 jaar lang, na aankoop van je auto, van verzekerd dat je het aankoopbedrag krijgt uitgekeerd in geval van diefstal, total loss door ongeluk of bijvoorbeeld een brand.

 

De voorwaarden van de aankoopwaarderegeling

Om fraude te voorkomen zijn er wel enkele voorwaarden van toepassing op de aankoopwaarderegeling:

  • Je moet de auto gekocht hebben bij een Bovag bedrijf of een erkende dealer
  • Het aankoopbedrag mag niet hoger zijn dan de door de verzekeraar gestelde maximale grens, dit verschilt per verzekeraar
  • Je moet een aantoonbare aankoopfactuur van de auto hebben

Voldoe je daar aan en heb je de aankoopwaarderegeling in je verzekering opgenomen dan krijg je bij bijv. diefstal het aankoopbedrag van de auto uitgekeerd. Een prettige gedachte.

 

Wil je meer weten over de aankoopwaarderegeling?

Neem dan contact op: Klik hier…