Het krijgen van kinderen, dat heeft invloed op verzekeringen. Hoe zit dat?

Prachtig als je in verwachting bent van een kind. Hopelijk gaat alles goed, dat is het belangrijkste. Bij Zeevat Hypotheken & Verzekeringen vinden we het belangrijk dat je kunt genieten van je pasgeboren kindje. Er komt veel regelwerk bij kijken. Op het gebied van verzekeringen proberen wij dat zo veel mogelijk uit handen te nemen. Je hoeft alleen aan ons door te geven dat je kindje geboren is, wij regelen de rest. De invloed van het krijgen van een kindje en deze meeverzekeren verschilt per verzekeraar

 

Zorgverzekering en een doorlopende reisverzekering voor je kind.

Bij de zorgverzekeraar wordt je kindje meeverzekerd, wij adviseren niet over zorgverzekeringen. Dit zul je dus zelf moeten regelen. Vaak wordt het kind automatisch aangemeld voor de zorgverzekering als je aangifte van geboorte hebt gedaan. Er zijn natuurlijk ook veel andere verzekeringen, waar wij wel over adviseren.

Waarom het dan belangrijk is dat je kindje ook in andere verzekeringen mee wordt genomen? Dan kunnen we toch beginnen met een stukje zorg en gezondheid. Zorgkosten in het buitenland verschillen bijvoorbeeld van de zorgkosten in Nederland. Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden op basis van de Nederlandse zorgkosten. Hierdoor kun je voor onverwachte kosten komen te staan. Als je kindje wordt meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering ben je ook goed verzekerd voor zorg in het buitenland.

 

Je kind en een aansprakelijkheidsverzekering.

Soms heeft het krijgen van een kind invloed op de aansprakelijkheidsverzekering, dit verschilt per verzekeraar. Bij Nh1816 Verzekeringen ben je als gezin verzekerd of als alleenstaande. Dus ook als je (nog) geen kinderen hebt.

Andere verzekeraars maken verschil tussen 1-persoons- of 2-persoons huishoudens en gezinnen. Als je bijvoorbeeld samenwonend of getrouwd bent of als het gaat om een gezin met kinderen. Belangrijk dus om dit na te vragen bij je verzekeringsadviseur of verzekeringsmaatschappij.

Het is natuurlijk fijn dat je kind is meeverzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering. Als je op visite gaat en de kleine kan net lopen dan wil er nog weleens iets mis gaan. Drinken over dat mooie vloerkleed, een gebroken vaas etc. En als ze ouder worden, gebeuren er natuurlijk ook wel eens ongelukjes. Dan is het fijn als je gewoon goed verzekerd bent.

 

Kinderen en uitvaartverzekeringen.

Je wilt er liever niet aan denken. Verschrikkelijk als je kind iets overkomt en komt te overlijden. Helaas is het wel belangrijk om hierbij stil te staan. Goed verzekerd zijn voor een uitvaart zorgt er voor dat je niet voor een onverwachte kostenpost komt te staan in een toch al verschrikkelijke periode.

Bij Yarden zijn kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd met de ouders. De kinderen hebben dan ook dezelfde dekking als de ouders. Iedere verzekeraar heeft hiervoor zijn eigen voorwaarden.

 

Wil je hier meer over weten en een goed onderbouwd advies ontvangen?

Neem dan contact op: Klik hier…