Hypotheekadvies, wat is er anders in 2019?

Wat er in 2019 anders is op de huizenmarkt:

  • De Nationale Hypotheek Garantie is gestegen, dat betekent dat je dan meer kan lenen met NHG.
  • De WOZ-waarde van woningen gaat omhoog, hierdoor zijn de belastingen op woningen hoger worden.
  • Het voordeel van de hypotheekrenteaftrek zal afnemen in combinatie met een verandering in de belastingschijven.
  • We gaan dit jaar meer betalen voor energie, dit om groene energie middels bijv. zonnepanelen te stimuleren.
  • Het lage BTW-tarief gaat van 6% naar 9%, hierdoor worden verbouwingen duurder.

Hier onder behandelen wij een aantal van deze punten.

 

De Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie is gestegen. De afgelopen jaren is dit steeds verder gezakt. Fijn dus dat het nu weer omhoog gaat. Of het dan verstandig is voor u om te wachten met het afsluiten van een nieuwe hypotheek of om toch nu al actie te ondernemen is verschillend per persoon. Neem daarom contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op…

 

Energierekeningen zullen stijgen, de overheid wil hiermee groene energie stimuleren

Groene energie of energie neutrale oplossingen zoals elektriciteit door zonne-energie, een warmtepomp en andere soortgelijke oplossingen leveren na verloop van tijd natuurlijk financieel voordeel op omdat de energierekening hiermee flink lager wordt.

Maar wist je dat je ook meer kunt lenen als je dit soort energie besparende voorzieningen wil toepassen op je nieuwe woning? Je kunt dan een hogere hypotheek afsluiten op basis van de waarde van je nieuwe woning en je inkomen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op…

 

Het lage BTW-tarief is gestegen van 6% naar 9%

Door deze stijging zullen verbouwingen duurder worden. Mocht het lastig blijken om de verbouwing te realiseren, dan kan je een financiering overwegen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Lees meer…